Nikmati PENGHANTARAN PERCUMA dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas
Basket
Free

jangan risau. Kos penghantaran akan dikira secara automatik apabila anda mendaftar keluar dari troli beli-belah anda 😅!

Penghantaran percuma dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas.

Krim muka 100% natural atau 95% natural pun sama kan?

Untuk bercakap nombor, mari kita kembali ke sekolah...

Ramai calon boleh lulus peperiksaan pada 95%, tetapi sangat sedikit yang lulus pada 100%. Mencari penyelesaian untuk menyelesaikan baki 5% kadangkala boleh menjadi tugas yang sukar diatasi.

Ia betul-betul sama untuk produk yang 95% semula jadi atau 100% semula jadi.

Dan kita pergi lebih jauh lagi, 99% semulajadi TIDAK SAMA SEKALI seperti 100% semulajadi.

Berhenti mengusik, mari kita ke penjelasan. Di sebalik 1, 2, 3, 4 atau 5% bahan "bukan semulajadi" ini, inilah yang tersembunyi:

(Sangat kerap) pengawet!

peranan mereka? Untuk memusnahkan bakteria untuk mengekalkan formula.

Tetapi dalam perjuangan mereka, mereka juga menyerang bakteria baik pada kulit anda, itu memalukan…

Beberapa contoh pengawet yang anda tidak akan dapati dalam krim muka 100% semulajadi: Kalium sorbate/asid Sorbik, Asid dehidroasetat/Natrium dehidroasetat, Natrium benzoat/asid benzoik, Benzyl alkohol (perhatikan bahawa yang kedua juga merupakan alergen tersenarai, agak persembahan!).

(Kadangkala) polimer terbitan petrokimia!

peranan mereka? Untuk menebal atau menstabilkan formula.

Tetapi secara sepintas lalu, mereka kadang-kadang membentuk filem oklusif pada permukaan kulit. Kulit lemas, tidak bagus!

Beberapa contoh polimer yang anda tidak akan dapati dalam krim muka 100% semulajadi: Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylates crosspolymer, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer.

(Dan kadangkala) bahan yang disyaki sebagai pengganggu endokrin

peranan mereka? Mereka boleh mempunyai pelbagai peranan: pengawet, pelindung matahari, agen pemutih, dll. Mereka adalah yang paling berbahaya kerana ia mengganggu keseimbangan hormon tetapi akibatnya selalunya hanya dilihat dalam jangka panjang. Sistem hormon tidak seimbang.

Beberapa contoh pengganggu endokrin yang anda tidak akan dapati dalam krim muka 100% semulajadi: Triclosan, Asid salisilik, Benzofenon, Cyclomethicone.

Jadi bagaimana kami di Novexpert mencapai 100% formula semulajadi?

  • inovasi berpaten 0 bahan pengawet + kilang dengan piawaian farmaseutikal yang menjamin produk dengan 0 bakteria di pintu keluar
  • keperluan yang melampau: lebih 1000 bahan belum diharamkan di pasaran tetapi masih ragu-ragu bahawa kita melarang diri kita sendiri!
  • masa untuk merumus secara berbeza dan tanpa tekanan pemasaran !
  • Beratus-ratus percubaan untuk mencari alternatif semula jadi yang stabil dan berkesan. Secara purata, ia mengambil masa 4 tahun untuk membangunkan formula yang memenuhi piagam drastik kami, berbanding 1 hingga 2 tahun dalam industri kosmetik.

Jadi, kami secara semulajadi menjemput anda ;-) untuk membaca senarai ramuan (senarai INCI) dengan teliti. Banyak aplikasi akan menemani anda. Jika tidak, lawati salah satu tapak yang paling terkenal dalam bidang ini: Que Choisir.

Kulit anda adalah 100% semulajadi, penjagaan anda juga harus dilakukan!