Nikmati PENGHANTARAN PERCUMA dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas
Basket
Free

jangan risau. Kos penghantaran akan dikira secara automatik apabila anda mendaftar keluar dari troli beli-belah anda 😅!

Penghantaran percuma dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas.

Krim probiotik bagus untuk mikrobiota kulit, bukan?

Probiotik, anda memakannya (hampir) setiap hari dalam yogurt anda. Dan dari yogurt ke krim muka, hanya ada satu langkah... anda pasti perasan, gelombang "mesra mikrobiota" telah melanda penjagaan kulit, dengan banyak pemasaran, untuk kesejahteraan mikrobiota kulit anda. Nah, itulah yang sesetengah jenama mahu anda percayai...

Probiotik, apakah itu?

Probiotik, secara harfiah "seumur hidup", adalah organisma HIDUP, yang telah terbukti manfaat ke atas kesihatan perumah apabila diberikan dalam dos yang betul.

Keselesaan penghadaman, melambatkan penuaan selular, dan juga peningkatan gangguan autistik, penyelidik masih jauh daripada menemui semua manfaatnya.

Tetapi probiotik, itu bukan penjagaan kulit!

Probiotik adalah organisma hidup, oleh itu dilarang oleh peraturan kosmetik. kenapa? Kerana kami mesti menjamin keselamatan anda dengan produk yang bebas daripada sebarang kehadiran mikrob (baik atau buruk) dan oleh itu tanpa probiotik. Oleh itu, anda TIDAK akan menemui produk penjagaan kulit dan kosmetik dengan probiotik di Eropah. Ya, walaupun jenama kegemaran anda berkata demikian...

Sementara itu, mikrobiota kulit berada dalam bahaya!

Setiap individu mempunyai mikrobiota sendiri. Ia adalah ke -3 kami jejak biologi.

Pada dan dalam badan, terdapat 10 kali lebih banyak bakteria daripada sel manusia, yang bermaksud bahawa badan kita terdiri daripada 90% bakteria!

Penghalang semulajadi kulit yang sebenar, malah ada yang memanggil mikrobiota kulit yang ke -4 lapisan kulit. Ia mesti dikatakan bahawa ia membolehkan kulit kita tidak dapat ditembusi seperti kubu oleh Vauban. Melindungi daripada bakteria "buruk", daripada sentuhan langsung dengan alergen, menenangkan sistem imun, dan merangsang proses penyembuhan, mikrobiota kulit adalah pengawal peribadi yang muktamad.

Tetapi baginya, kehidupan jauh daripada menjadi sungai yang sunyi yang panjang. Pembersihan agresif, tekanan, pencemaran, bahan pengawet yang terkandung dalam penjagaan kulit dan kosmetik, pengawal kulit anda diserang setiap hari dan ia kelihatan. Jerawat, kulit kering, rasa tidak selesa mengganggu kehidupan seharian.

Menyelamatkan mikrobiota kulit? Bukan misi yang mustahil untuk Novexpert!

Anda faham, flora kulit (nama panggilan lain untuk mikrobiota anda) mesti dilindungi dengan teliti tetapi bukan dengan membuat anda percaya bahawa ini akan berlaku dengan krim probiotik!

Di Novexpert, melindungi flora adalah TANPA probiotik tetapi DENGAN:

Dan saya belum selesai!

Doktor kami telah membangunkan formula yang menghormati flora dan telah mengaitkan Magnesium, bahan aktif anti-tekanan muktamad!

Magnesium layak berada di Dewan Kemasyhuran Kosmetik dengan mempertimbangkan pelbagai sifatnya: anti-penuaan, menenangkan dan melindungi.

Diiktiraf kerana banyak manfaatnya, ia sering ditetapkan sebagai rawatan barisan pertama untuk masalah dermatologi. Oleh itu, nampaknya penting untuk mendedikasikan rangkaian lengkap kepadanya.

Pakar sejati untuk kulit sensitif, magnesium digabungkan dengan prebiotik dan postbiotik menawarkan aktiviti menenangkan yang luar biasa untuk kulit sensitif... dan semua yang lain.

Melindungi mikrobiota kulit bukanlah ciptaan pemasaran tetapi melakukannya dengan krim probiotik, adalah! Jadi, aktifkan radar anda apabila memilih krim anda yang seterusnya dan hanya pilih krim yang mengandungi prebiotik dan/atau postbiotik.

Cara paling mudah ialah memilih Novexpert. Dengan kami, menghormati keseimbangan kulit, dan oleh itu mikrobiota, telah ditanam setiap hari sejak 2008.

Untuk pergi lebih jauh dan menemui mikrobiota usus kali ini:

https://www.inrae.fr/actualites/lancement-du-projet-french-gut-mieux-connaitre-microbiote-francais