Nikmati PENGHANTARAN PERCUMA dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas
Basket
Free

jangan risau. Kos penghantaran akan dikira secara automatik apabila anda mendaftar keluar dari troli beli-belah anda 😅!

Penghantaran percuma dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas.

Decode pemasaran greenwashing!

Anda mempunyai kuasa besar!

Kuasa anda adalah pengetahuan anda! Kerana pada akhirnya, kuasa sebenar datang melalui pengetahuan dan penaklukan kebebasan yang akan membolehkan anda berkata: 'Saya tidak lagi ingat jenama yang saya beli, tetapi saya ingat dengan baik mengapa saya membelinya!'. Mimpi ngeri untuk pengiklan dan impian untuk revolusioner... jadi lepaskan kuasa besar anda dengan yang pertama penyahkod mesin idaman... ringkasnya, belajar di sini untuk melihat yang SEBENAR daripada yang PALSU, dan menyahkod dengan tepat frasa tipikal pencucian hijau yang digunakan pada formula kosmetik yang mungkin anda hadapi di laluan anda sebagai 'pembeli-belah naif'. Naif, tetapi tidak lama!

3,2,1... Transcoder diaktifkan, pendedahan akan berlaku!

Greenwashing Alert #1: 'Krim anti-penuaan dengan 100% bahan aktif semula jadi'

Hanya satu anti-penuaan aktif yang semulajadi, jadi mereka mendakwa. Tetapi bagaimana dengan formula yang lain? Aktif lain? tiada apa. Pengemulsi? tiada. Lemak (minyak...)? Sifar. Antioksidan: Tiada apa-apa. Tiada butiran tentang semula jadi dimaklumkan kecuali tajuk ini. Saya akan membenarkan anda meneka mengapa formula selebihnya mungkin tidak begitu semula jadi...

Diagnosis Penyahkod : jika terdapat peratusan, ia harus digunakan pada keseluruhan formula, bukan hanya satu atau beberapa bahan aktif.

Makluman Greenwashing #2: 'Krim lembut dengan ekstrak blueberry organik'

Hanya pada sebutan ini, saya sudah melihat diri saya berehat di dalam troli saya, di atas tilam beri biru berbau dara dan sifat tidak bersalah... Mujurlah, penyahkod saya menyedarkan saya dari mimpi saya dan memaklumkan saya tentang perincian: adakah ada yang lebih tepat penerangan tentang formula yang lain? Peratusan bahan organik di antara semua komponen penjagaan mewah ini? Jelas sekali tidak, dan percayalah, ini bukan satu kesalahan di pihak mereka...

Diagnosis Dekoder : di belakang pokok, hutan selalunya tidak begitu hijau. Sekali lagi, anda perlu melihat semua bahan, bukan hanya satu.

Makluman Greenwashing #3: 'Krim awet muda saya adalah SEMULAJADI'

Ini adalah pemasaran dengan tukul besi dan langsung melanggar peraturan. Berapa kali di laman web, katalog (tetapi jarang sekali pada pembungkusan) saya melihat sebutan ini sejelas... palsu. Sesungguhnya, produk yang dilabelkan sebagai 'Semulajadi' mesti mengandungi sekurang-kurangnya 95% bahan asal semula jadi dan disahkan oleh organisasi bebas. Walau bagaimanapun, ini sangat jarang berlaku.

Diagnosis Dekoder : jika jenama berkomunikasi tentang keasliannya, cari peratusan keasliannya atau pensijilan oleh organisasi bebas. Jika anda tidak menemui mereka: lari!

Makluman Greenwashing #4: 'Produk ORGANIK yang disahkan - dinilai sangat baik pada Yuka'

Amaran perangkap! Sebutan ini betul dengan syarat, sudah tentu, produk itu memang diperakui dan apl itu sebenarnya menyampaikan penilaian ini. Tapi baca semula dengan teliti...
Ya, perkataan produk tanpa 'S', ia dalam bentuk tunggal: jadi kita hanya bercakap tentang satu produk sahaja. Anda tahu gerudinya... Terlalu banyak jenama membombardir komunikasi mereka dengan hanya satu produk dan malangnya, ia berkesan!

Di Novexpert, terlalu buruk untuk pemasaran, hyper-exigence kami tidak boleh bertolak ansur dengan ini. SEMUA produk kami dinilai CEMERLANG oleh Yuka dan bukan hanya sampel kecil...

Diagnosis Dekoder : di belakang takhta, ratu atau raja yang berkomunikasi telanjang...

Makluman Greenwashing #5: 'Tidak diuji pada haiwan'

Saya tidak boleh menolak untuk menambah antologi ini untuk mengecam tanpa ihsan sebutan ini. Sangat relevan lebih 10 tahun yang lalu (semasa kosmetik masih diuji pada haiwan), dakwaan ini kini tidak berguna malah dilarang di Eropah kerana ia mengelirukan. kenapa? Kerana ujian formula kosmetik pada haiwan telah diharamkan sejak 2004 di Eropah.

Diagnosis Dekoder : pengguna masih perlu diyakinkan tentang isu ini tetapi syarikat yang meletakkan sebahagian besar pemasaran mereka dalam sebutan ini layak menerima hadiah... kerana niat jahat!

Jadilah pelakon kecantikan anda... dan kesihatan anda!

Di Novexpert, cita-cita kami bukan untuk menjadi pembuat kecantikan semata-mata tetapi untuk menjadi penyampai ilmu sejati. Saya harap artikel pendek ini telah membangkitkan rasa ingin tahu anda dan merangsang pemikiran kritis anda, mengingati bahawa dolar juga ... berwarna hijau!

Jangan ragu untuk melayari laman web dan media sosial kami, ia mengandungi banyak senjata untuk membuat anda menemui latar belakang sains: IGTV, penyahkodan nama INCI pada helaian produk kami, peratusan aktif, dsb.