Nikmati PENGHANTARAN PERCUMA dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas
Basket
Free

jangan risau. Kos penghantaran akan dikira secara automatik apabila anda mendaftar keluar dari troli beli-belah anda ūüėÖ!

Penghantaran percuma dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas.

ASID HIALURONIK: SEMULAJADI ATAU KIMIA?

ūüēĎ 4 minit

TINJAUAN RINGKAS ARTIKEL UNTUK PEMBACA YANG SIBUK :

‚úĒÔłŹ¬†Asid hyaluronik ialah a¬†berlaku secara semula jadi¬†molekul dalam badan kita, hadir sejak lahir!

‚úĒÔłŹ¬†Juara - mereka yang memilikinya paling banyak - adalah bayi!

‚úĒÔłŹ Sepanjang sejarah, asid hyaluronik yang digunakan dalam penjagaan kulit diperoleh daripada pelbagai sumber, termasuk sikat ayam. Cock-a-doodle-doo di Novexpert ? tidak pernah! Kami berjanji bahawa kami adalah¬†100% vegan !

‚úĒÔłŹ¬†Asid hyaluronik dalam produk Novexpert berasal daripada a¬†proses semulajadi dan "bersih" menggunakan bioteknologi dan dengan bantuan bakteria baik.


RAHSIA KULIT LEMBUT BAYI TERBONGKAR SEBAHAGIAN !

Bayi mempunyai sejumlah besar bahan aktif yang kita semua inginkan...

Mengapa bayi mempunyai kulit yang anjal? Apa itu rahsia "kulit bayi" lembut dan licin ? Saya tidak fikir saya jauh dari kebenaran apabila saya mengatakan bahawa setiap daripada kita telah bertanya kepada diri sendiri soalan ini sekurang-kurangnya sekali. Jadi hari ini, saya akan mendedahkan sebahagian daripada rahsia.

Perkara pertama yang perlu diketahui ialah itu badan bayi terdiri daripada kira-kira 80% air (manakala sebagai orang dewasa, kita turun naik antara 55% dan 60% (1 ) ). Tetapi, yang paling penting, elemen penting kedua ialah... asid hyaluronik! Ya, anda membacanya dengan betul, kulit bayi mengandungi sejumlah besar asid hyaluronik.

Tetapi bagaimana ia boleh bertanggungjawab dengan penampilan pipi tembam mereka? Dengan menahan air untuk membuat gel. Ini berfungsi sama seperti span kecil yang dehidrasi yang mengekalkan cecair dan belon sehingga dua kali ganda, malah tiga kali ganda, dalam jumlah apabila terkena air. Asid hyaluronik berfungsi dengan cara yang sama dan boleh mengekalkan sehingga 1,000 kali beratnya dalam air (2) !

ASID HIALURONIK YANG DICIPTA ALAM SEMULAJADI...

Molekul yang wujud sebelum Manusia!

Asid hyaluronik tergolong dalam keluarga polisakarida, yang bermaksud gula kompleks. Penyelidik berpendapat bahawa ia wujud pada masa yang sama dengan bakteria pertama 2 bilion tahun yang lalu . Walau bagaimanapun, ia pertama kali dikenal pasti pada haiwan hanya pada tahun 1934, di kawasan mata tertentu: humor vitreous (3 ). Untuk anekdot: asid hyaluronik mengambil namanya daripada penemuan ini kerana vitreous dalam bahasa Yunani ialah "hyalos".

Seperti yang saya baru jelaskan, asid hyaluronik adalah molekul semulajadi yang terdapat bukan sahaja pada bayi tetapi pada semua manusia dan haiwan. Ia tidak hilang semasa kita membesar, syukurlah! Namun kuantiti dan kualitinya semakin berkurangan apabila kita meningkat usia, tetapi perkara ini akan saya bincangkan kemudian.

Badan kita menghasilkan asid hyaluronik di mana-mana: di otak, mata, tali pusat, tetapi juga di kulit. Kulit sebenarnya adalah organ yang mengandungi paling banyak asid hyaluronik: separuh daripadanya (kira-kira 7 hingga 8g (4.5) ) terdapat pada epidermis dan dermis.

...DAN LELAKI MEMASUKKANNYA DALAM TIUB !

Apabila saya memulakan penjelasan ini, orang bertanya kepada saya “Jadi dari mana datangnya asid hyaluronik dalam produk kosmetik ? Kami tidak boleh mengeluarkannya daripada Lelaki?" Sudah tentu tidak, harap yakin.

Untuk memahami segala-galanya, mari kita kembali beberapa tahun, bahkan beberapa dekad. Pada masa itu, asid hyaluronik yang digunakan dalam kosmetik berasal dari ... sikat ayam! Selama bertahun-tahun, ini adalah sumber yang paling penting untuk kosmetik.

Tetapi saya memberi jaminan kepada anda, bukan di Novexpert! Kami sentiasa menjadi Vegan , walaupun sebelum istilah itu wujud. Oleh itu, kami menolak semua bahan asal haiwan dalam formula kami.


TERIMA KASIH KEPADA BIOTEKNOLOGI!

Di Novexpert, kami menggunakan bioteknologi untuk mendapatkan asid hyaluronik terbiodegradasi seperti yang terdapat dalam kulit kami. Saya akan menerangkannya dengan lebih terperinci: bakteria baik daripada susu diletakkan bersentuhan dengan gandum dalam persekitaran yang tertekan , seperti suhu yang sangat tinggi atau tekanan tinggi. Untuk melindungi diri mereka sendiri, bakteria akan mencipta, terima kasih kepada gula yang terdapat dalam gandum, perisai pelindung atau sampul surat yang terdiri daripada 100% asid hyaluronik tulen.

Asid hyaluronik inilah yang kami sertakan dalam formula barisan produk kami. Komposisinya adalah serupa dengan asid hyaluronik yang dihasilkan oleh badan kita, yang akan dapat menggunakannya sepenuhnya dan memecahkannya. Proses ini semula jadi dan bersih, bermakna tidak mencemarkan . Ia tidak membawa apa-apa melainkan faedah!

Sila ambil perhatian, saya merujuk kepada pilihan Novexpert untuk membuat asid hyaluronik semulajadi. Sesetengah syarikat memilih untuk mengubah suainya selepas ia dibuat, contohnya untuk meningkatkan daya tahannya terhadap pengoksidaan atau masa ia kekal di dalam badan. Ini menghasilkan asid hyaluronik sintetik. Jadi, jika anda ingin melakukannya dengan betul, pilih penyelesaian 100% semulajadi yang kami tawarkan di Novexpert !

Berjanjilah kepada saya untuk tidak cemburu pada bayi selepas membaca artikel ini!

Dan, pada nota yang lebih serius, untuk:

  • Jangan fikir asid hyaluronik sebagai molekul tiruan
  • Pilih 100% formula semulajadi untuk memastikan asal usul asid hyaluronik yang anda sapukan pada kulit anda. Untuk berbuat demikian, tiada yang lebih mudah daripada mengklik¬†DI SINI¬†untuk menemui atau menemui semula barisan produk kami yang menampilkan asid hyaluronik. Dan untuk lebih yakin, cari senarai ramuan terperinci dalam setiap helaian produk kami.

ūüďĎ RUJUKAN

  1. EFSA (2010). Pendapat Saintifik tentang Nilai Rujukan Pemakanan untuk Jurnal EFSA air, 8(3), 1459.
  2. Bogdan Allemann, I., & Baumann, L. (2008). Persediaan gel asid hyaluronik ( Juv√©derm‚ĄĘ) dalam rawatan kedutan dan lipatan muka. Clin Interv Aging., 3(4), 629‚Äď634.
  3. Necas, J., Bartosikova, L., Brauner, P., & Kolar, J. (2008). Asid hyaluronik (hyaluronan): ulasan. Veterinarni Medicina, 397‚Äď411 .
  4. Menaa, F., Menaa, A., & Menaa, B. (2011). Asid Hyaluronik dan Derivatif untuk Kejuruteraan Tisu. Bioteknologi & Biobahan.
  5. Papakonstantinou, E., Roth, M., & Karakiulakis, G. (2012). Asid hyaluronik: Molekul utama dalam penuaan kulit. Dermatoendocrinol., 4(3), 253-258.