Nikmati PENGHANTARAN PERCUMA dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas
Basket
Free

jangan risau. Kos penghantaran akan dikira secara automatik apabila anda mendaftar keluar dari troli beli-belah anda ūüėÖ!

Penghantaran percuma dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas.

PRODUK SEMULAJADI…..LEBIH DARI SEKADAR PEMASARAN?

ūüēĎ 3 minit

SEMUA ADA PENDAPAT TAPI TIADA YANG MEMBERI JAWAPAN SEBENAR...

Apabila kita campur tangan dalam pembentangan atau sesi latihan, kita sering bertanya soalan berikut: "Apakah yang mewajarkan semangat untuk produk semula jadi? Dalam erti kata lain, apakah faedah untuk kulit anda, secara rasional?" Inilah yang saya dapat sebagai respons:

  • Naluri (atau dogmatik) menolak kaitan soalan saya: "Apa yang semula jadi adalah baik, akhir cerita." Simplistik sikit...
  • Para skeptik kurang kategorikal tetapi lebih mengejek: "Tuan, jangan kita tunduk kepada demagogi yang berlaku, semula jadi hanyalah rahmat bagi jabatan pemasaran yang kekurangan inspirasi." Sama ringkas...

Saya akan memberitahu anda tentang rahsia, tetapi simpan di antara kami: walaupun kebanyakan syarikat baru yang "memberi tumpuan kepada semula jadi" dalam penjagaan kulit tidak tahu mengapa semula jadi akan menjadi "lebih baik"! Jadi saya rasa sudah tiba masanya untuk menerangkan kepada anda bagaimana dan mengapa, tetapi adakah anda bersedia untuk mendengar segala-galanya?

JIWA SENSITIF, ELAK

Tertarik dengan perjalanan molekul kosmetik kecil kami di dalam badan kami, kami menjalankan penyiasatan besar lebih 20 tahun yang lalu, melibatkan ahli toksikologi, ahli endokrinologi, imunologi, ahli biologi, pakar dermatologi... dan selepas berunding dengan 2,700 penerbitan, kami membentangkan di sini kesimpulan kami yang dikemas kini, yang menjadi 4 pemerhatian. Penemuan kami bukan untuk mereka yang lemah semangat…

PEMERHATIAN NO.1: PENDEDAHAN BESAR-BESARAN, ADAKAH 300KG BENAR-BENAR MASALAH?

Kajian komprehensif yang dijalankan pada tahun 2017 mendedahkan bahawa wanita Perancis menggunakan 16 produk kecantikan setiap hari! Sepanjang hampir 50 tahun hayat, ini boleh berjumlah 300 kg produk yang diserap oleh kulit.

PEMERHATIAN NO.2: PENETRASI DALAM. ANDA TIDAK KALIS AIR!

Sains adalah konklusif. Ya, bahan-bahan penjagaan kulit, tetapi bukan seperti yang anda bayangkan... ia berakhir di dermis, hipodermis, darah, air kencing, dan juga susu ibu anda!

PEMERHATIAN NO.3: BIOACCUMULASI TERPANJANG. SATU HARI, SEBULAN, SETAHUN?

Berapa lama anda mengekalkan molekul dari penjagaan kulit dalam badan anda? Tiada siapa yang tahu, tetapi kajian sebulat suara: kita semua dicemari oleh molekul sintetik.

Isu terbakar…

Tetapi apakah kesan jika sentiasa terdedah kepada molekul penjagaan kulit ini atau sebagai ahli toksikologi memanggilnya "xenobiotik"? Sangat sedikit kajian epidemiologi telah mengkaji kesan bioakumulasi daripada penjagaan kulit tetapi beberapa penerbitan yang telah membunyikan penggera. Kajian terbaru dari 2020 jelas menunjukkan hubungan antara peningkatan risiko endometriosis pada sesetengah wanita dan tahap pengawet tertentu dan pelindung matahari sintetik dalam air kencing mereka!

PEMERHATIAN NO.4: PRINSIP BERJAGA-JAGA. KRONIK "BAD BUZZ" MASA DEPAN...

Terima kasih kepada pengerahan bebas dan berani universiti dan hospital tertentu, kajian epidemiologi lain telah mendedahkan kesan transgenerasi pencemaran kimia ini.

Ambil contoh kajian dari Universiti Berkeley yang dijalankan ke atas 339 wanita hamil yang mengesahkan hubungan antara pendedahan wanita ini kepada molekul kosmetik dan akil baligh awal anak-anak mereka! Satu lagi penerbitan saintifik pada tahun 2020 membuktikan bahawa pendedahan tinggi kepada bahan pengawet tertentu yang digunakan dalam kosmetik oleh ibu membawa kepada risiko obesiti yang lebih tinggi pada kanak-kanak.

SEKARANG ANDA TAHU, APA YANG ANDA LAKUKAN?

Mungkin seperti kita... memberi keutamaan mutlak kepada bahan terbiodegradasi, iaitu, bahan yang boleh dipecahkan oleh badan anda selepas mendapat semua manfaat... Oleh itu, jelas sekali bahan-bahan yang berasal dari semula jadi yang mempunyai keupayaan untuk terbiodegradasi ini... secara semula jadi. 100% semulajadi dan diperakui oleh organisasi bebas. Komitmen tanpa kompromi. Anda telah faham, di Novexpert, semula jadi bukanlah satu peluang pemasaran mahupun matlamat tetapi satu cara: untuk mencegah pencemaran berpanjangan yang risiko kesihatannya masih belum diketahui.

DAN ITU LAH?

Tidak. Kerana walaupun bahan semula jadi tidak diragui, jelas.

Dan di sinilah keunikan kedua kami memainkan peranan berdasarkan prinsip berjaga-jaga: terima kasih kepada pelbagai makmal yang kami ada secara dalaman (makmal mikrobiologi, pusat analisis molekul, makmal penyelidikan...), semua bahan diteliti secara literal pada lebih daripada 50 kawalan mata sebelum dipilih. Tiga jabatan saintifik telah membangunkan laluan kejam ini dan ia menggambarkan dengan sempurna pendirian radikal Novexpert dalam pemilihan bahan aktif. Ini juga setakat menganalisis "getaran molekul" 100% ramuan pada setiap penghantaran untuk memastikan kawalan kualiti yang luar biasa. Prinsip kecemerlangan mewajibkan... Keperluan harian ini membolehkan kami menawarkan kepada anda produk yang bukan sahaja 100% daripada asal semula jadi tetapi juga boleh digunakan oleh semua orang, terutamanya jenis kulit sensitif, dan disahkan serasi untuk wanita hamil dan menyusu.

Yakinlah, sedikit solekan (selalunya mengandungi silikon) untuk menikmati malam musim panas dengan rakan-rakan tidak akan membahayakan anda, tetapi dalam kehidupan seharian, ingatlah untuk menggunakan pemikiran kritis anda untuk memilih penjagaan kulit yang tidak akan mencemarkan badan anda dalam masa yang lama. lari. Dan jika anda tidak tahu di mana hendak mencari, saya hanya boleh mengesyorkan melayari laman web kami!

Yakinlah, sedikit solekan (selalunya mengandungi silikon) untuk menikmati malam musim panas dengan rakan-rakan tidak akan membahayakan anda, tetapi dalam kehidupan seharian, ingatlah untuk menggunakan pemikiran kritis anda untuk memilih penjagaan kulit yang tidak akan mencemarkan badan anda dalam masa yang lama. lari. Dan jika anda tidak tahu di mana hendak mencari, saya hanya boleh mengesyorkan melayari laman web kami!

RUJUKAN :

  1. Universiti Bretagne Occidentale. 1 ère mondiale sur l'exposition aux cosmétiques. 2018. Disponible sur : https://actualite-recherche.univ-brest.fr/2018/01/que-met-on-sur-notre-peau/
  2. Molins Delgado, Daniel & Olmo-Campos, María & Valeta-Juan, et al. (2017). Penentuan penapis UV dalam susu ibu menggunakan kromatografi aliran turbulen dan anggaran pengambilan harian bayi. Penyelidikan alam sekitar .
  3. Harley KG, Kogut K, Madrigal DS, et al. 2016. Mengurangkan pendedahan phthalate, paraben, dan fenol daripada produk penjagaan diri dalam remaja perempuan: penemuan daripada Kajian Intervensi HERMOSA.¬†Perspektif Kesihatan Persekitaran¬†124:1600‚Äď1607
  4. Fm, P., Ocón-Hernández, O., Iribarne-Durán, LM, et al. (2020). Penggunaan produk kosmetik dan penjagaan diri, paraben dan benzofenon dalam air kencing, dan risiko endometriosis: hasil daripada kajian EndEA. Penyelidikan alam sekitar .
  5. Harley KG, Berger KP, Kogut K, et al. Persatuan phthalates, paraben dan fenol yang terdapat dalam produk penjagaan diri dengan masa akil baligh pada kanak-kanak perempuan dan lelaki. Hum Reprod . 2019 Jan 1;34(1):109-117.
  6. Leppert B, Strunz S, Seiwert B et al. Pendedahan paraben ibu mencetuskan perkembangan berat badan berlebihan kanak-kanak. Nat Commun . 2020 11 Feb;11(1):561.