Nikmati PENGHANTARAN PERCUMA dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas
Basket
Free

jangan risau. Kos penghantaran akan dikira secara automatik apabila anda mendaftar keluar dari troli beli-belah anda ūüėÖ!

Penghantaran percuma dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas.

VITAMIN C DAN MATAHARI: SAMBUNGAN BERBAHAYA?

ūüēĎ 2 minit

ARTIKEL SECARA RINGKAS UNTUK PEMBACA TERGESA-GESA:

‚úĒÔłŹ Vitamin C ialah vitamin kulit: ia menentang semua persaingan kerana kepekatannya yang sangat tinggi dalam epidermis dan dermis

‚úĒÔłŹ SOS! Hari ini, manusia tidak lagi mampu membuatnya dan ia tidak begitu mudah ditemui di persekitaran kita.

‚úĒÔłŹ Vitamin C TIDAK sensitif pada matahari. Walau bagaimanapun, produk konvensional yang mengandunginya boleh, kerana pH berasidnya...!

‚úĒÔłŹ Pakar baru untuk menyelamatkan! Kami telah membangunkan kompleks vitamin C untuk merumuskan Serum Booster dengan pH kurang berasid yang boleh digunakan pada semua musim, dan pada semua jenis kulit!

ASCORBIC ASID, LEBIH DIKENALI DENGAN NAMA TAHAPNYA: VITAMIN C!

Semua orang bercakap tentang vitamin C, tetapi adakah anda tahu mengapa ia sangat penting? Pertama sekali, kerana ia adalah vitamin yang penting untuk kulit anda, dan untuk meyakinkan anda, berikut adalah nombor: 2000. Epidermis anda mengandungi 2000 kali lebih banyak vitamin C daripada vitamin A sebagai contoh (1)!

Juara ini berada di semua bahagian untuk melindungi kita, tetapi ia terkenal dengan kuasa antioksidannya (2). Ia akan mempertahankan sel-sel kita daripada molekul tidak stabil yang dipanggil radikal bebas yang ingin menyerang sel-sel kita dan menjadikannya tua sebelum waktunya. Kita boleh bersyukur untuknya!

SEMUA YANG BERHARGA JARANG!

Kami juga banyak bercakap tentang vitamin C kerana kami sentiasa mencarinya untuk mengelakkan kekurangan… Ya, manusia adalah salah satu daripada beberapa mamalia yang tidak tahu cara menghasilkan vitamin C mereka sendiri! Kami mampu melakukannya berjuta-juta tahun yang lalu, tetapi evolusi tidak menguntungkan kami (3) . Jadi hari ini, kita perlu mencarinya melalui diet (terutama buah-buahan dan sayur-sayuran) atau penjagaan kulit.


By the way, adakah anda tahu buah mana yang paling kaya dengan vitamin C? Tidak, ia bukan oren atau acerola, tetapi kakadu plum, buah eksotik Australia. 3g kenikmatan masam ini dan keperluan vitamin C anda dipenuhi untuk hari itu!

Di tempat kedua di podium adalah yang terkenal beri goji (4), yang juga merupakan sumber vitamin C yang hebat.

Bagi kosmetik, vitamin C tidak mudah terperangkap dalam botol. Ia adalah vitamin rapuh yang dimusnahkan oleh cahaya, air, atau haba (4) ! Bukan mudah untuk menyimpannya dalam produk penjagaan kulit, yang selalunya terdiri daripada sekitar 70% air dan disimpan dalam persekitaran yang hangat dan lembap di bilik mandi kami.

MATAHARI & VITAMIN: DIJAMIN KEGATALAN?

Sekarang Vitamin C tidak mempunyai rahsia lagi untuk anda, mari kembali kepada isu kami dan frasa yang sering saya dengar di persekitaran saya: "Saya tidak boleh menggunakan produk dengan vitamin C pada musim panas, jika tidak, kulit saya akan teriritasi!"

Mari kita membongkar mitos dengan segera… vitamin C tidak sensitif kepada cahaya matahari!

Tetapi jika ramai yang berpendapat sebaliknya, ia bukanlah satu kebetulan kerana selalunya produk yang mengandungi vitamin C sememangnya tidak sesuai dengan pendedahan matahari. Ini disebabkan oleh pH mereka, parameter fizikal yang mengukur keasidan larutan atau produk.

Mari kita mendalami botol untuk memahami segala-galanya… Untuk vitamin C klasik untuk menembusi kulit dengan berkesan, ia perlu dimasukkan ke dalam produk dengan pH yang sangat berasid, hampir 3. Untuk menggambarkan betapa berasid ini, ketahui bahawa pH lemon adalah sekitar 2.5! Penggunaan produk sedemikian tidak disyorkan sekiranya terdedah kepada matahari kerana ia akan menyebabkan tindak balas kerengsaan dan merosakkan lapisan paling cetek kulit anda.

Dan ia benar-benar menjadi masalah kerana lebih banyak kulit anda terdedah kepada matahari, lebih banyak ia memerlukan vitamin C, kerana cahaya matahari merendahkannya.

Untuk meringkaskan: kulit kita memerlukan vitamin C apabila terdedah kepada matahari, tetapi produk kosmetik konvensional tidak serasi dengan pendedahan matahari… Ia kelihatan seperti misi yang mustahil!

SKIN SHOT VITAMIN C TERIMA KASIH KEPADA NOVEXPERT!

Di Novexpert, cabaran merangsang kita. Jadi merumuskan produk vitamin C untuk semua orang, boleh digunakan pada semua musim, walaupun dalam kes pendedahan matahari, menjadi keutamaan kami.

Pasukan saintifik kami yang diiringi oleh Doktor kami memulakan usaha ini dan membangunkan kompleks vitamin C generasi baharu! Sejenis super vitamin C, dengan pencapaian yang tiada tandingannya.

Supaya boleh disimpan di dalam botol, kompleks Vitamin C ini telah diformulasikan untuk menahan cahaya, haba, dan air. Tetapi inovasi terletak di atas semua fakta bahawa vitamin C yang dirumus dengan cara ini mampu menembusi lapisan kulit yang berbeza pada pH yang kurang berasid, hampir dengan kulit, iaitu kira-kira 4.5 (pH kulit muka (5). ) bukan 5.5 tetapi 4.7). Ini membolehkan kami menawarkan produk kepada anda, seperti yang Vitamin C Booster Serum , yang pHnya serupa dengan kulit. Oleh itu, ia boleh digunakan sepanjang hari, walaupun pada musim panas. Matlamat dicapai untuk saintis Novexpert!

kami Booster Serum juga unik dalam lebih daripada satu cara kerana ia mengandungi 25% daripada kompleks Vitamin C yang stabil ini. Ia adalah salah satu kepekatan tertinggi di dunia untuk produk penjagaan kulit. Ya, dalam dunia, saya tidak membuat kesilapan menaip. Dengan itu, anda boleh memberikan kulit anda vitamin C yang sepatutnya tanpa sebarang kebimbangan. Ia diperakui bukan fotosensitisasi, bukan fotoalergik, dan bukan fototoksik. Oleh itu, ia boleh digunakan setiap hari pada semua jenis kulit, walaupun yang paling sensitif, sepanjang hari. Cukup untuk mencipta tahap vitamin C yang baik untuk diri sendiri!

Saya masih ingin mengingatkan anda di sini bahawa dalam kes pendedahan matahari yang berpanjangan (melebihi 20 minit), adalah disyorkan untuk menggunakan krim dengan faktor perlindungan matahari.

Sekarang anda tahu segala-galanya, jadi pada musim panas ini anda boleh tergelincir kami Serum Penggalak Vitamin C ke dalam beg kanvas cantik anda tanpa rasa takut. Ia adalah sekutu yang hebat untuk membantu kulit anda mengekalkan tahap vitamin Cnya.

ūüďĎ RUJUKAN

(1) Pullar, JM, Carr, AC, & Vissers, M. (2017). Peranan Vitamin C dalam Kesihatan Kulit. Nutrien, 9(8),

(2) Pehlivan, FE (2017) Vitamin C: Ejen Antioksidan. Dalam Vitamin C; InTech: London, UK.

(3) Dr Corson P. (2014) La vitamine C. Ed Médicis

(4) Machlin L. (1984) Buku panduan vitamin. Pemakanan Biokimia dan aspek klinikal. New York & Basel. Marcel Dekker Inc.

(5) Lambers H, Piessens S, Bloem A, Pronk H, Finkel P. (2006) pH permukaan kulit semulajadi secara purata di bawah 5, yang bermanfaat untuk flora pemastautinnya. Int J Cosmet Sci. 28(5):359-70.