Nikmati PENGHANTARAN PERCUMA dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas
Basket
Free

jangan risau. Kos penghantaran akan dikira secara automatik apabila anda mendaftar keluar dari troli beli-belah anda 😅!

Penghantaran percuma dalam Malaysia untuk tempahan RM100 & ke atas.

Kenapa Peeling sekarang?

The Peeling, pembersihan musim bunga yang hebat untuk kulit anda

Dikemas dengan bahan aktif tertentu, kulitnya melonggarkan sel-sel lapisan pertama epidermis untuk merangsang pembaharuannya dan dengan itu memperoleh kulit yang bercahaya dan tekstur kulit yang halus.

Tetapi awas! Sebaik sahaja baris pertama sel ini telah dialih keluar, fungsi penghalang mungkin tidak seimbang buat sementara waktu. Selepas mengelupas, ia "telanjang", jadi adalah penting untuk mengelakkan musim yang menuntut untuk kulit anda (seperti musim panas sebagai contoh) dan memilih musim bunga.

Kewaspadaan masih diperlukan, walaupun dalam musim ini. Itulah sebabnya Peeling hanya dilakukan pada waktu petang. Dan tiada pendedahan matahari pada siang hari, jika tidak, anda mungkin mendapat bintik-bintik kemerahan atau pigmentasi...

Mencegah lebih baik daripada mengubati

Untuk melakukan pengelupasan dalam keadaan yang baik, ikut nasihat penting kami: lakukan pengelupasan tidak lebih daripada sekali setiap 2 hari, dalam tempoh penyembuhan paling lama 2 hingga 3 bulan. Dan selepas mengelupas, jangan lupa untuk membersihkan kulit anda (pilih yang tanpa sulfat dan dengan pH fisiologi (antara 4.5 dan 5), tanpa lupa untuk melembapkan kulit anda dan melindunginya dengan krim matahari sekiranya terdedah.

Pembaharuan sel, permulaan semula yang kekal

40,000 adalah jumlah sel kulit mati yang kita tumpahkan SETIAP hari! Dan itu adalah perkara biasa. Dari kelahiran mereka di kedalaman epidermis hingga penampilannya di permukaan kulit kita, sel-sel kulit kita hidup secara purata selama 28 hari.

Pengganti mereka sudah ada, hanya di bawah mereka, jadi sudah tiba masanya untuk memberi ruang!

Pada badan, penyingkiran mereka dipermudahkan dengan menggosok pakaian tetapi di muka ia lebih rumit ....

Lama kelamaan, semuanya hilang...kecuali kulit mati! Penuaan kulit menyebabkan kelembapan dalam pembaharuan sel. Dari 28 hari pada usia 20 tahun, ia meningkat kepada lebih daripada 40 hari selepas 50. Dan ia menunjukkan: kulit kusam, tekstur kulit tidak sekata, ketidaksempurnaan, kulit muka anda sesak nafas di bawah lapisan kulit mati!

Pengelupasan, rangsangan untuk pembaharuan sel

Bagaimanakah kulit berfungsi? Ia memisahkan kulit mati daripada lampirannya melalui tindakan AHA, yang dikenali sebagai asid buah seperti asid glikolik. Kelemahan utama adalah toleransi: kerengsaan, kemerahan, kulit AHA bukan untuk semua orang.

Di Novexpert, kami telah memilih pekat unik pengelupasan bebas AHA yang digabungkan dengan Zinc Trio kami, untuk 100% kulit yang disucikan* pada waktu pagi. Bersihkan tindakan anda dengan Night Peeling Lotion!


*Ujian cabaran pada C.acnes dan S.epidermis